csarnok

4 tény, amivel érdemes tisztában lenni egy csarnok felépítése előtt

Amikor egy csarnok felépítéséről beszélünk, rengeteg kérdés merülhet fel bennünk: mikor, hol, hogyan és kivel érdemes belevágni egy ekkora projektbe? A kérdések jogosak is, hiszen egy ipari építmény esetén nemcsak a méretek nagyobbak, hanem a projekt volumene minden tekintetben – természetesen anyagiakban is. Ha ilyen jellegű feladatba kezdenénk, fogadjunk meg néhány jó tanácsot, amikkel időt, feszültséget és sok pénzt spórolhatunk!

  1. Csak profi kivitelezőt kérjünk fel a feladatra

A fenti tanácsot talán nem szükséges részletezni, hiszen mindenki sejtheti, hogy egy csarnok felépítése milyen precíz szakértelmet és tapasztalatokat igényel.

  1. Számoljunk kellő időt a csúszásokra

Előfordulhat, hogy a tervezés folyamatában a csarnok felépítésére vonatkozó becsült idők kitolódnak a projekt megkezdése után. Gondoljunk arra, hogy sok engedély beszerzésére lesz szükségünk, aminek megszerzése leggyakrabban az illetékes hatóságok gyorsaságától függ, arra nem lesz ráhatásunk.

  1. Ne feledjük, hogy a barnamezős beruházásnak plusz költségei lesznek

Amikor csarnokot álmodunk meg egy helyszínre, mindenképp vegyük figyelembe a területi adottságokat. Ha az épület helyén áll egy építmény, akkor bontási feladatokra lehet szükség, aminek plusz költségei lesznek.

  1. A stabil csarnoknak stabil alapok kellenek

A tereprendezés nem csupán egy egyszerű feladat, amin „túl kell lenni”. Érdemes olyan szakmai gárdát megbíznunk, amely megfelelő eszközökkel (markolók, buldózerek, stb.) rendelkeznek a terep kihívásaihoz.