A műfű remek burkolat sportpályáknak

A műfű felhasználási lehetőségei a sportban

A fejlesztések révén a műfű már nemcsak focipályákon, hanem számos más sportágban is bevett megoldássá vált. Ebben a cikkben bemutatjuk a műfű alkalmazhatóságát néhány sportágban.

Focipályák

A műfű használata talán ebben a sportágban a legelterjedtebb. A természetes fű fenntartása idő- és költségigényes, a műfű viszont egész évben kiváló játékfelületet biztosít. Ellenáll az intenzív igénybevételnek, és nem igényel rendszeres locsolást vagy fűnyírást. A pálya sokkal hosszabb ideig használható nagyobb terhelés mellett is különösebb karbantartás nélkül.

Teniszpályák

Ahol a csapadék gyakori, ott az eső miatt többször kell kihagyni egy edzést vagy a betervezett játékot. Teniszklubokban ezért a salakborítású pályák mellett gyakran műfüves pályát is kialakítanak, hogy esős időben is lehessen edzéseket tartani. Ráadásul a műfű kényelmesebb és kevésbé sérülésveszélyes felületet biztosít a játékosok számára.

Gyeplabda pályák

A gyeplabda az egyik olyan sport, ahol a műfű borítás már régebben elterjedt. Meglehetősen intenzív játék, amihez nélkülözhetetlen az egyenletes talaj. Elég nagy igénybevételnek teszi ki pályát, amit a természetes gyep nehezebben visel. A műfüves pálya időjárási körülményektől függetlenül magas színvonalú játékfeltételt biztosít.

Beltéri golfpályák

Beltéri golf esetében a műfű úgyszólván nélkülözhetetlen. Ez lehet például egy minigolf pálya, ami az év minden hónapjában látogatható, vagy versenyzők esetében a téli edzésekhez szükséges pálya is. Olyan országokban, ahol a tél különösen kemény, és tartós hótakaróval jár, csak így biztosítható, hogy kiváló minőségű felületen gyakorolhassanak egész évben.