A napvitorla felszereléséhez elegendő egy átlagos család háztartásában megtalálható szerszámkészlet

Nehéz-e a napvitorla felszerelése?

A többi árnyékoló közül kiemelkedik a napvitorla egyszerű és gyors telepíthetőségével. Míg más fix árnyékoló komoly szakmunkát igényel, legyen szó pergoláról, a tető meghosszabbításáról, vagy akár oszlopokon álló fa teraszfedélről. Ezekhez viszonyítva jóval könnyebben és gyorsabban telepíthető a napvitorla. Ha a szakmunka díját nem is vesszük számításba, nézzük meg az anyagköltséget. Bizony az is jelentősebb beruházást igényel az előbbiek esetében a napvitorláénál.

Természetesen a pontosság és az odafigyelés itt sem nélkülözhető, de még csak különleges szerszámok beszerzésére vagy bérlésére sincs szükség. Elegendő egy átlagos család háztartásában megtalálható szerszámkészlet is. Ha pedig egyszer már felszereltük az általunk kiválasztott helyekre a rögzítőket, ezután csak pár mozdulatot igényel a téli-nyári időszak váltásakor feltenni vagy levenni a vitorlákat.

A letisztult, egyszerűségükben szép napvitorlák az árnyékolási feladatukat tökéletesen ellátják, ráadásul választhatunk vízáteresztő vagy vízálló változatot is. Mindkét változat UV-védelmet is nyújt. Ha tehát eldöntöttük, hogy ezt a megoldást választjuk az otthonunk kényelmesebbé tételére, akkor először is mérjünk (akár kétszer is), jelöljünk, majd pedig szerezzük be a megálmodott formájú és színű napvitorlánkat. Ahhoz, hogy még magabiztosabbak legyünk, megnézhetünk egy-két oktatóvideót vagy írásos útmutatót a szerelés témájában. Ezután neki is állhatunk a rögzítők felszerelésének, a cég által ajánlott távolságokat betartva. Ha elkészültünk, feltehetjük a vitorlákat, és sem nem szorosan, sem nem túl lazán beállítjuk a feszítést.

Ezután egész nyáron nincs más dolgunk, mint a kertünk, teraszunk vagy medencénk kényelmét és csendjét élvezni a hűsítő árnyékban. Ha pedig beköszöntött az ősz, ne feledkezzünk meg a napvitorláink beszedéséről, nehogy egy hirtelen jött hóesés túl nagy súlyterhelést okozzon.