2d kerítés és szamarak

A rossz helyen parkoló terepjáró és a 2D kerítés

Szüleim világi életükben tanyán laktak. Szeretik a természetet és a nyugalmat. A családi farmon megannyi növényt termesztenek és állatot tartanak. Viszont nincsenek hozzászokva az emberek társaságához.

Egyszer édesapám rendkívül felmérgelte magát, miután egy sofőr blokkolta a tanyánk kapuját megállítva őt abban, hogy kimenjen és megetesse az állatokat. Úgy döntött bosszút áll. Udvarunkon rengeteg 2D kerítés elem feküdt, akkortájt terveztük ugyanis körbe keríteni a földeket. Apának viszont volt egy jobb ötlete. Körülzárta az üresen parkoló terepjárót. A 2D kerítés erre tökéletes volt, hiszen könnyen szerelhető, így a zárka már fél órán belül el is készült.

Kovács Krisztina, a falusi tanácsos közzé is tett egy képet az autóról a neten, ahogy körbezárta a 2D kerítés, és arra buzdította az embereket, hogy ne hagyják az autóikat a gazdák kapujai előtt.

Azt nyilatkozta a helyi tv-nek: „Nagyszerű, hogy mindenkit Jászfelsőszentgyörgyön üdvözölhetünk, itt a mennyország sarkában, de kérek mindenkit, gondoljanak a gazdákra és ne parkoljanak a farm kapui előtt.

„Ez egy mezőgazdaságilag is aktív táj, nem csak szórakoztató hely. Amikor a gazdák nem tudják ápolni az állatállományukat, az kissé felidegesíti őket. Elfogadható az effajta viselkedés.’

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei tanács tanácsnoka elmondta, hogy a gazda a kép elkészítése után a 2D kerítést eltávolította.

Úgy nyilatkozott: „Nagyon szívesen látjuk a látogatókat, hiszen kiemelkedően fontosak a helyi gazdaságok számára, és sokat hoznak a térségbe, de az embereknek tiszteletben kell tartaniuk azt a tényt, hogy a vidéki területek működő tájakból állnak, és így is kell őket kezelni. Ez ugyanaz, mintha valakinek a kirakata előtt parkolnánk.”

Ez a történet egyébként a hazánkban fikció, de hasonló történt már egy másik országban.