jég fal

Game of Thrones Beyond the Wall

Ritkán találkozni olyan epikus küzdelmekkel, mint a Trónok harca csatái. És ki ne álmodozott volna arról, hogy Havas Jon módjára egy sereg élére áll, vagy az utolsó pillanatban fordít az ütközet kimenetelén, akár Daenerys Targaryen?

A Game of Thrones Beyond the Wall minden álmodat valóra váltja. Ebben a narratív stratégiai játékban a Faltól északra merészkedve vadakkal, az észak teremtményeivel, óriásokkal és egyéb ellenfelekkel kell szembeszállnod. A Trónok harca idővonalát hűen követő történet évtizedekkel a sorozat előtt játszódik, és benne rád hárul a feladat, hogy átvedd az Éjjeli őrség vezetését, miután a korábbi parancsnoknak, Vérhollónak nyoma vész.

Ahogy átvágsz a Kísértetjárta Erdőn és egyre északabbra vándorolsz, fokozatosan erősödő ellenségek keresztezik az utadat, és lassan azt is kinyomozod, mi áll Vérholló eltűnésének hátterében. A Hét királyság minden szegletéből kell harcosokat toboroznod, hogy legyen kit egységekben csatába indítanod. A különböző tájegységekről érkező szereplők összegyűjtése ráadásul hosszú távon meghálálja magát: egy deresi lovas például egészen másban jeleskedik, mint egy fejszeforgató vasember vagy egy napföldi lándzsás elit harcos Dorne-ból. Katonáid harci tapasztalatának növekedésével párhuzamosan erősödnek az Éjjeli őrség egységei, ráadásul az egyes királyságokba még hollót is küldhetsz, és az így szerzett tekercsekkel újfajta taktikákat és harcmodorokat taníthatsz csapataidnak.
Alaposan figyelj oda a harci alakzatodra. Közelharcosok előre, tüzérség hátra!

Mivel a játék jóval a Lannisterek és a Targaryenek trónviszálya előtt játszódik, kell egy kis mágia ahhoz, hogy Havas Jonnal, Daenerysszel, Melisandréval vagy Jaime Lannisterrel játszhass. A jövőbeni szereplők feloldásához el kell zarándokolnod a mitikus, vérvörös levelű varsafához, és magadba kell szívnod a zöldlátók erejét. Ha megszerezted a karaktereket, már fel is használhatod a csatákban a különleges képességeiket.

Amikor épp nem sztorimódban járod a havas vadont sötét rejtélyek nyomában, kihívásokon is részt vehetsz. Visszatérhetsz a várba kiképezni az újoncokat, expedícióra indulhatsz a varsafa erdőbe különféle jutalmakért, és részt vehetsz a heti eseményeken is, melyeken a Falat kell megvédened a támadó vadakkal szemben.

Garantáljuk, hogy egyetlen unalmas pillanatod sem lesz, miközben megpróbálod távol tartani a Falon túli veszedelmet az emberek birodalmától. Várd hát a váratlant, és vedd ki a részed az epikus küzdelmekből.