Hány órában érdemes dolgoznom diákként?

Amellett, hogy egy diáknak rengeteg teendője van az iskolában, valóban nehéz lehet beiktatni még egy diákmunkát is: bár szerencsére a diákmunka rugalmas intézmény, és jóval nagyobb mozgástere van a fiataloknak. Sokkal egyszerűbb kilépni mondjuk egy helyről, mely nem jött be, emellett pedig sokkal jobban is fizetnek, mint a nem diákoknak szóló munkalehetőségek. Ráadásul a munkahelyeken sokkal rugalmasabbak az órák elrendezése szempontjából is.

Viszont, hogy ne menjen a tanulás rovására a dolog, azt javasolják a legtöbben, hogy 20 óránál többet ne vállaljon a diák. De vannak akár 10 órás lehetőségek is. 20 órás munkaidő esetében sokan 4-4 órát dolgoznak naponta, és van olyan is, hogy mondjuk 2.5 nap alatt dolgozza le valaki a vállalt óraszámot.

Sok mindentől függ ez persze: vannak rugalmasabb munkáltatók, és rugalmatlanabbak. Sok helyen lehetőség nyílik arra is, hogy otthonról dolgozzon a diák, míg máshol, már a munkavégzés jellegéből adódóan is, ez nem opció. A lényeg igazából, ha diákmunkát vállal az ember az, hogy addig keressen az ember, amíg a saját időbeosztásának megfelelő lehetőségeket talál.