túlméretes szállítás, kamion fával

Hogyan oldjuk meg a túlméretes szállítás kérdését?

Különösen akkor, ha nagyméretű és nagy súlyú termékek, építkezési alapanyagok, alkatrészek forgalmazásával foglalkozik valaki, akár heti rendszerességgel bele fog futni olyan kellemetlenségekbe, hogy a szállítani kívánt csomag meghaladja a furgonok, kamionok teherbírását. Ilyenkor szokott szükségszerűvé válni az, hogy egy extra járművet is bevonjanak a szállításba, vagy hogy még nagyobb kapacitásokkal rendelkező járműre váltsanak – ezeknek viszont érthető okokból többletköltsége is lesz.

Ezeket a szituációkat szokás túlméretes szállításnak nevezni, mely lényegében egy olyan súlyú szállítmányt jelent, mely meghaladja a standard szállítóeszközök kapacitását.

Ha szükségessé válik a túlméretes szállítás, akkor érdemes olyan szállítmányozó cégekhez fordulni segítségért, akik nagy jármű állománnyal rendelkeznek. Személyes tapasztalatból mondhatom, hogy érdemes az ilyen munkákat nagyobb vállalkozásokkal elvégeztetni, hiszen minél kisebb egy szállítmányozó cég, annál kevésbé fognak tudni rugalmasan segíteni nekünk a különleges, extra igényeinkben.

Egy nagyobb cég esetében azonban a túlméretes szállítás feladatának a megkezdése épp azzal kezdődik, hogy felmérik az aktuális igényeinket, a feladat jellegét és a csomag súlyát. Majd ahelyett, hogy a csomagot kezdenék el feldarabolni, vagy pedig okoskodni, hogy hogyan lehetne több körben megoldani a dolgokat, olyan járművet keresnek a túlméretes szállítás elvégzésére, mely az adott projektre, személyre szabott módon a legmegfelelőbb lesz számunkra.