Így tudod kiválasztani, hogy melyik a számodra ideális babakocsi!

A Mamilla korunk legmodernebb hazai baba shop-ja. Amellett, hogy választékos kínálatot igyekszünk biztosítani, melyben különféle stílusú, színű, és mintájú termékeket válogatunk össze, arra is nagy hangsúlyt fektetünk –mely egy bababolt esetében evidens-, hogy minden tekintetben a kisbabák kényelmét szolgáljuk. Sok bababolttal ellentétben azonban azt is figyelembe vesszük, hogy a szülőknek is vannak igényei. Ezek legalább annyira fontosak számunkra, mint a kisbabáké.

A nagy babakocsi választó teszt összeállításakor arra helyeztük a hangsúlyt, hogy mik a szülők igényei: az első kérdésünkben felmérjük, hogy hány gyermek használná a babakocsit. Ez azért lényeges kérdés, mert sok esetben amikor a szülők családalapításon gondolkodnak, nem állnak meg az első kisbabánál, sokszor közvetlenül az első után érkezik a második baba. Ilyen esetben előnyösebb választás lehet egy testvér babakocsi, vagy egy olyan iker babakocsi, melyben az ülések a szülő igényei szerint variálhatóak, forgathatóak, egymástól különállóan is. Egy ilyen kocsi azért is előnyös, mert ha már az egyik gyermek nem igényli a babakocsi használatát, annak az ülésnek a helyére fel lehet szerelni egy kosarat, mellyel egyszerűbbé vélik a bevásárlás. Emellett arra is hangsúlyt fektettünk, hogy a kocsik ne  legyen ormótlan a két ülés miatt, hiszen egy óriás babakocsi mozgatása megterhelő lehet a szülőnek, márpedig meggyőződésünk, hogy két kisgyermekkel közel sem olyan nehéz a közlekedés, mint ahogy azt nagyon sokan gondolják. A következő kérdésben felmérjük, hogy mennyi idősek a gyerekek: legyen szó ikrekről, vagy kisebb korkülönbséggel született gyerekről, biztosan megtaláljuk azt az alternatívát, mely tökéletes lesz a számotokra!

Az életvitel szempontjából is lényeges, hogy a legideálisabb babakocsi mellett döntsünk, ugyanis meghatározó lehet, hogy a babakocsit milyen útviszonyok, körülmények közt fogjuk használni, már csak azért is, mert a baba egészsége szempontjából is fontos, hogy komfortosan utazzon a kocsiban, rázkódásmentesen. Tesztünkben az életvitel kiválasztásánál arra vagyunk kíváncsiak, hogy sportos, vagy inkább városi életmódot folytatnak –e a szülők. Előbbinél masszív, strapabíró darabokat ajánlunk, melyeknek felfújható kereke van: ezek a kerekek ugyanis csökkentik az hepehupás utakon történő rázkódás mértékét. A városi kocsik esetében pedig inkább a divatos megjelenésű, praktikusan átalakítható aerotech kerékkel felszerelt kocsikat ajánljuk.

Az utolsó körben pedig olyan kérdéseket teszünk fel, melyek segítségével a korábbiakban kialakított képet tudjuk árnyalni, azaz a sok lehetséges babakocsi közül kiszűrjük, hogy számodra milyen az ideális kocsi megjelenés szempontjából: feltesszük azt a kérdést például, hogy mi a legfontosabb számodra, amikor babakocsit akarsz választani, hogy terveid szerint hány olyan felnőtt lesz, akik tologatni fogják a kocsit, ez azért is fontos, mert vannak állítható példányaink, melyeknek kormánya felemelhető, hogy a felnőtt, aki a kocsi mögé áll, kényelmesen tudja irányítani azt. Fontos szempont, hogy van –e autójuk, hiszen a babakocsit ez esetben úgy érdemes kiválasztani, hogy egyrészt be lehessen hajtogatni a kocsiba, másrészt előnyös, ha ki lehet szedni az ülését, hogy a gyermek ebben ülhesse végig az utat. Az utolsó kérdés pedig arra helyezzük a hangsúlyt, hogy a vásárláskor inkább az anyagiak, vagy az esztétika az, ami meghatározó önnek.

Ezt követően gyorsan kiértékeljük a tesztet, és oldalunk kidobja, hogy melyik babakocsink a legelőnyösebb az Ön számára.