karnis

Karnis és függöny a lakásba – így újul meg otthona azonnal pár textília használatával

A legtöbb – ha nem az összes – háziasszony mindenre elszánt, hogy otthonát igazán hangulatossá és kellemessé tegye. Mivel időnk túlnyomó nagy részét otthon töltjük, érthető, hogy szeretnénk igazi „oázissá” változtatni azt magunk körül. Ehhez bármikor bevethetünk pár praktikát, ami azonnal a segítségünkre lesz.

Az egyik legkézenfekvőbb megoldás, ha a lakásban lévő helyekre textíliákat helyezünk. A különböző textilek ugyanis nagyon sok lehetőséget rejtenek – legyen szó asztalterítőkről vagy függönyökről. Akár szezonálisan is cserélhetjük őket – például nyáron egy világos és virágos vagy pöttyös függöny a karnison rendkívül jól mutat, míg télen egy vastagabb textúrájú, sötétebb színű függöny tökéletes választás lehet a karnison.

Ha a függöny nem opció (mert például nincs felszerelve nálunk karnis, vagy akár van karnis, de nem szeretnénk használni), akkor tegyünk hangsúlyt más textilekre. Ilyenek lehetnek a különböző asztalterítők vagy párnahuzatok is, amik a nappalink megújulását szolgálhatják.

Ha rendelkezünk némi varró és szabó képességgel, magunknak is elkészíthetjük a kiválasztott anyagokat. Ám, ha nem vagyunk biztosak a tudásunkban, inkább kérjük meg ügyes kezű nagymamánkat vagy egy tapasztaltabb varrónőt. Ha a függönyről van szó, mindenképp mutassuk meg nekik a textília helyét is, mert sok múlhat az ablak vagy karnis pontos méretén is. Tartsuk szem előtt, hogy mindig könnyebb (és gazdaságosabb) előre precíznek lenni, mint utólag kijavítani az esetleges hibákat.