Kinek szól a tornapálya?

Mindannyian eltudjuk mondani, hogy mennyire csodálatos érzés a szabadban sétálni, kirándulni vagy csak egyszerűen az otthoni bezártság érzetéből olykor kikerülni és friss levegőt lélegezni. Viszont ma már nem csak sétálni, futni vagy kirándulni népszerű a szabad levegőn, hanem edzeni is. Ezért terjed egyre jobban a kültéri tornapálya, vagy ahogy a trendi angol nevén ismerik néhányan, a street workout park a városok különböző pontjain.

A tornapálya gyakorlatok fő tulajdonsága, hogy saját testsúly alapú edzéseket lehet rajta végezni. Ez sokak számára nagyobb kihívást jelenthet az első időszakban, viszont erre az a megoldás, hogy be kell vonni a gyakorlatokba egy gumiszalagot és máris könnyebben fog menni a húzódzkodás, tolódzkodás és egyéb gyakorlatok. Az első fázisban ez nagy segítséget tud jelenteni, majd később, ahogy megerősödik az illető, sikeresen fognak menni a gyakorlatok már enélkül is.

Egy nagyon jól kialakított tornapálya tartalmaz minden izomcsoportot átmozgató gépeket és még a komolyabb sportolók is tudnak fejlődni, ha magasabb ismétlésszámot alkalmaznak, olykor kevesebb szünetidővel. De persze ez az idősebbek számára is kiváló testmozgási lehetőséget jelent, mellyel hozzájárulhatnak az egészségük megőrzéséhez.

A kültéri tornapályának népszerűsége Amerikából ered, hazánkban pedig a HunBars street workout közösség kezdte el népszerűsíteni ezt a fajta testmozgást, kicsit több mint 10 évvel ezelőtt.

Ha valakinek megjött a kedve mindezek után kipróbálni a kültéri tornapályát, annak maximálisan ajánlani tudjuk, viszont ne felejtsünk el előtte nagyon jól bemelegíteni.