laminált padló és asztal

Laminált padló: klasszikus alapanyag, amit ezerféleképpen is felhasználhatsz

A laminált padló napjainkban hatalmas népszerűségnek örvend – nemcsak hazánkban, de egész Európában, és más kontinenseken egyaránt.

Előnyeiről bőven olvashatunk szakmai oldalakon, de akkor is sokat tanulhatunk, ha építkezés témájában különféle fórumokat böngészünk. Ezúttal olyan ötleteket és tapasztalatokat gyűjtöttünk össze, amiket ilyen, valódi felhasználók által írt beszámolók tartalmaznak. Ezáltal célunk, hogy hiteles és kreatív információkat, ötleteket adjunk olvasóinknak a laminált padlóhoz kapcsolódóan.

„Sokféle padlóval volt már dolgom burkolóként, de a laminált padló hamar a kedvencemmé vált. Ezért nem volt kérdés, hogy saját otthonomban is ez lesz a fő melegburkolat ott. Amellett, hogy tartós, kedvező áron hozzá lehet jutni. Ráadásul sokféle színben kapható, ami miatt megrendelőim is sokszor elégedettek.”

„Nem sokat tudtam a laminált padlókról, de hamar kiképeztem magam a témában. Arra figyeltem – és ezt jótanácsként másoknak is javaslom –, hogy kiválasztáskor ügyeljünk a kopásállóságra (AC) és ütésállóságra (IC). Így a különböző helyiségekbe különböző típusú padló kerüljön. Egy dolgozószobában például gondot okozhat a gurulós szék a kopás szempontjából, míg a gyerekszobában a játékok okozhatnak könnyen sérülést.”

„A laminált padló világában először teljesen elvesztem. Fogalmam sem volt, milyen különbségek vannak közöttük. Azt tanácsolom, hogy mindenképp élőben válasszuk ki a ’nyerőt’, mert ott látszódnak igazán a színek, minták közötti eltérések.”

„Imádom, hogy a padló típus gyorsan és könnyen lerakható. A méretre vágása meg szinte gyerekjáték. De ehhez jó eszközökre lesz szükség, erről se feledkezzünk meg!”