FFP2 szájmaszk

Miért érdemes az FFP2 szájmaszk vásárlása?

A maszkok vásárlása az utóbbi időszakban nem csak hogy szükségszerűvé vált, hanem egyenesen kötelezővé is. A FFP2 szájmaszk az egyik alternatíva arra, hogy megfelelő védelmet kapjunk a vírussal szemben és hogy mások számára is egy fokkal biztonságosabbá tegyük az érintkezést.

Az ajánlott maszk típusok közül az egyik legbiztonságosabb járványmaszk az FFP2 szájmaszk, mely a baktériumok, vírusok, por, pollen és a szmog részecskék több mint 95% -át megszűri, ráadásul az FFP3 maszkhoz hasonlóan az arcot teljesen körbeöleli, azaz kevesebb az esély arra, hogy oldalt vagy felül behatoljanak a vírusok a maszk mögé.

Egy FFP2 szájmaszknak a segítségével alkalmunk van arra, hogy kizárjuk annak a lehetőségét, hogy védelmet biztosítsunk a magunk számára, ha pedig fennáll a lehetősége, hogy mi magunk vagyunk fertőzöttek, akkor pedig a környezetünknek biztosíthatunk nagyobb védelmet.

Sok a tévhit azzal kapcsolatban, hogy mi a maszkhasználat valódi értelme. Sokan úgy gondolták, különösen a kezdeti időszakban, hogy nem oszt, nem szoroz, hogy hordunk –e egyáltalán FFP2 szájmaszkot vagy sem. Ez természetesen nem igaz, nagyon is sokat tesz a latban, hogy van –e rajtunk védelem vagy sem. Ráadásul ahogy a fentiekben is írtuk a külvilág védelme szempontjából is ez jelenthet megoldást. Ha mondjuk idősebb rokonokat látogatunk meg, akkor is lényeges, hogy maszk legyen rajtunk – nem azért, hogy mi ne kapjuk el a vírust, hanem azért, hogy őket ezáltal is védeni tudjuk. Erre is jó megoldás lehet az FFP2 szájmaszk, ami még akkor is visszafogja a baktériumokat, vírusokat, ha esetleg eltüsszentjük magunkat alatta.