motivational maps, motiváció és színes lufik

Miért érdemes kitölteni a motivational maps tesztet?

Managerként sokszor tapasztalom, hogy a beosztottak, munkatársak sok esetben egy idő után elvesztik a motivációjukat, ennek orvoslására én többek közt a motivational maps kitöltését jó módszernek tartom. Nem szabad persze általánosítani, nem minden ember ég ki, de azért a tapasztalat az, hogy hullámvölgyek mindig vannak egy adott munkaterületen való tartós munkavégzés során.

Ilyenkor különösen fontos lenne mind a munkavállalók, mind pedig a munkáltatók részéről a probléma okának a kivizsgálása, amiben rengeteget tud segíteni egy motivational maps. Egy munkavállaló részéről azért, mert a motiválatlanság nem jó neki sem: azon túl, hogy pocsék vagy képességeihez mérten alacsony színvonalú munkát fog kiadni a kezei közül, mellyel veszélyeztetni fogja az állását, még ráadásul ő maga is egy tartós rosszullétnek, kedvetlenségnek adja át magát, megy egyébként teljesen szükségtelen volna.

Bár sok esetben tehet a munkavállaló a maga motiválatlan voltáról, de nem szabad megfeledkezni a munkáltató felelősségéről sem. Munkáltatóként fontos lenne, hogy folyton figyeljük a dolgozók teljesítményét, motiváltságát, és eszerint segítsünk nekik a fejlődésben, szinten maradásban, felzárkózásban.

Persze kapásból nem mindenki tudja levenni, hogy az adott munkavállaló miben brillírozna szívesen. Ezért is javasoltam fentebb a motivational maps kitöltését, mely épp arra világít rá, hogy az adott személyt milyen módon, milyen feladatokkal lehet motiválni, milyen munkaterület az, ahol lelkesen fog mozogni. A motivational maps segítségével tehát a munkavállaló és a munkáltató élete is minőségi változásokon megy keresztül.