két kislány

Modern nézetek a techvilág és a gyerekek viszonyáról

A szülőket eleve legalább két vagy három csoportja osztja a techvilág kérdése a gyerekeik életében. Vannak, akik nem kerekítenek a kérdésnek nagyobb jelentőséget, úgy érzik, haladni kell a korral, és hagyják, hogy gyerekeik hozzáférjenek az okos kütyükhöz.

Van ennek a totális ellentéte, amikor a szülő teljesen eltiltja gyerekeit az okos eszközöktől, mert szerinte kizárólag káros és ellenérzéseket kiváltó újdonságról van szó, ami negatívan befolyásolja a gyerek fejlődését. És van a harmadik tábor, mint minden téma mentén, itt is ez a tábor próbálja képviselni az arany középutat. Szerintük mértékletesen, befolyásolva, bizonyos szülői kontroll mellett kell részlegesen a gyerekek rendelkezésére bocsátani az okos eszközöket.

Megnézve, azon belül is milyen applikációt használ, milyen Youtube mesét néz, és milyen játékokkal játszik. Sőt, létezik egy olyan nézet, miszerint a szülő azzal vét a legnagyobbat, ha teljesen elzárja gyermekét a digitális világtól. Szerintük mivel ma már ilyen a világ, meg kell tanítani a gyerekeket az okos eszközök józan használatára, de a teljes eltiltás idővel teljes függőséget is okozhat, mert nem tanulták meg időben kialakítani a határaikat, és jól kezelni a virtuális valóságot.