Magyar Falu Program, játszótér

Sikeres támogatási lehetőség a kistelepüléseknek – Magyar Falu Program

Az elmúlt évtized egyik legsikeresebb pályázati lehetősége a Magyar Falu Program, amely a kistelepülések lakosságának megtartását tűzte ki zászlajára. Minden nemzet jövőjét a családok, és azon belül is a gyermekek jelentik, és ez egy városra, településre lebontva is igaz.

A Magyar Falu Program a gyermekek által leginkább érintett területeken kíván pozitív hatást elérni az óvodai játszóudvarok és a közterületi játszóterek fejlesztésével. A pályázat hatmilliós összegkeretén belül az adott önkormányzat szabadon dönthet a pénz felhasználásával kapcsolatban, így teljesen új játszótér telepítésétől kezdve a csak egyes eszközök felújításáig bármire lehetőség nyílik. Sok helyen az eszközök már elavultak, van, ahol még fából készültek, amiket az amortizáció, korhadás jellemez.

A Faberland Kft., amely már számos önkormányzattal működött együtt az elmúlt években a Magyar Falu Program Óvodai játszóudvar és közterületi játszóterek fejlesztése nevű pályázat keretein belül, termékeit éppen ezért hosszú távra tervezte. A játszótéri eszközök rozsdamentes acélból és UV álló műanyagból készülnek, így teljesen gondozásmentesek. A Faberland Kft. a a Magyar Falu Programnak a teljes pályázási folyamatában képes segíteni, a tervezéstől kezdve egészen a játszótér kivitelezéséig. Ha a számos, sikeresen végrehajtott játszótértelepítés nem lenne még elég meggyőző érv a projektbe újonnan csatlakozó óvodák, önkormányzatok számára, beszéljenek ezek helyett a termékek, melyek széles palettája mellett a gyönyörű kivitelezés és minőség lehet mérvadó, s persze az árak sem elhanyagolhatóak, ott is elégedettek leszünk.